Echtscheiden-online
Officieel en zonder rechtszitting
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Afspraken ˇ

Scheiding en verzekeringen regelen

  • Samen verdelen
  • Praktische afspraken maken
  • Goed echtscheidingsconvenant

Scheiden en verzekeren

Het is sowieso altijd goed om regelmatig uw verzekeringen te checken, maar bij een scheiding is extra aandacht gewenst, u kan verzekeringen overnemen, opzeggen, splitsen of veranderen van begunstigden. De polis en de voorwaarden van uw verzekeringen bepalen welke opties het gunstigst voor u uitpakken. Benodigde verzekeringen afsluiten voorkomt problemen als er geclaimd moet worden.

Beide eigen verzekeringen regelen

Stel dat een van beiden altijd de verzekeringen bijhield, dan moet degen die daar geen ervaring mee heeft  na de scheiding wel zelf kunnen gaan doen, goed advies en uitleg is dan van harte welkom. Voorkom dubbele verzekeringen voor de kinderen, zonde van het geld.

Spaarverzekering

Bij een spaarverzekering kan het zeer ongunstig zijn om deze op te zeggen en uit te laten keren. Vaak zijn er hoge boetes door clausules en het mislopen van bonussen die pas bij de einstreep uitgekeerd worden. Uw rechten en plichten kennen is crusiaal om een juiste beslissing te kunnen maken.

Uitvaart verzekering

Het opnieuw afsluiten van een uitvaartverzekering kan duur zijn, mensen op hogere leeftijd betalen sowieso een hogere premie. Een afkoop valt vaak zwaar tegen, de looptijd van de verzekering telt daarbij mee. Controleer bij wie en of de kinderen gratis meeverzekerd zijn, vaak is dat zo.

Pakketkorting verzekeringen

Als je een hoeveelheid verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit krijg je bij de meeste verzekeraars pakketkorting.

Collectieve korting

Collectiviteitskorting geldt voor het gehele gezin, nu je gaat scheiden kan dat veranderen, want je krijgt ieder een eigen gezin, kijk na of je in aanmerking komt voor collectieve korting, ook bij de energieleverancier.

Doorlopende reisverzekering

Beiden een doorlopende reisverzekering? Waar ben je voor verzekerd en wie zijn er (mee) verzekerd? Verzekeraars kunnen je met een dubbele verzekering van het kastje naar de muur sturen. Let op de hoogte van het eigen risico.

WA verzekering

Het is verstandig om een WA verzekering voor jezelf te hebben, maar hoe en bij wie zijn de kinderen tegen welke voorwaarden verzekerd. Voor minderjarige kinderen zijn de ouders aansprakelijk.

Auto en motor verzekering

No-claim bij scheiden, no-claim zorgt voor een aantrekkelijke korting op je auto en motor verzekering, altijd verstandig om te controleren of je die opbouwt, want bij een scheiding of overlijden blijft alleen je eigen no-claim staan. Vraag of controleer bij je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Zorgverzekering

Een basiszorgverzekering en aanvullende modules, goedkoop en hoger eigen risico kan duurkoop zijn, wat kies je en hoe zijn de kinderen verzekerd.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering is noodzakelijk, je hebt ze voor herbouw waarde en tot een bepaalt bedrag. Wanneer je huis voor een deel beschadigd is, wordt er een deel uitgekeerd. Check of glas meeverzekerd is.

Inboedelverzekering

Bij een scheiding worden vaak nieuwe inboedel spullen aangeschaft. Verzekerd voor nieuwwaarde wordt vaak vermeld, maar bijna alle inboedelverzekeraars vermelden daarbij uitzonderingssituaties. De ene verzekeraar gaat daar flexibeler mee om dan de andere, handig om te weten wat er verzekerd is en of je betaald voor boedel die al eigenlijk al afgeschreven is.

Algemene verzekeringsvoorwaarden

Wij adviseren de kleine lettertjes in de algemene verzekeringsvoorwaarden te lezen. De reviews van consumenten zeggen genoeg over een verzekeraar.

Soorten verzekeringen.

Er zijn vele soorten verzekeringen, ik heb ze selectief benoemt, mijn tip is om alleen te verzekeren wat je nodig hebt, goed te vergelijken en af te stemmen wie de kinderen verzekerd en voor wat.
De volgende pagina gaat
Navigatie
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud