Echtscheiden-online
Scheiden zonder rechtszitting
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Echtscheiding ˇ

Echtscheidingsbesluit nemen

  • Scheiden zonder schade
  • Snelle afhandeling
  • Lage kosten

Besluit om te gaan scheiden

Een besluit om te gaan scheiden gaat meestal vooraf aan een periode van overweging. Iedereen heeft periodes in het leven die buiten de comfortzone liggen, dit kan komen door gezondheid, inkomen, relatie, rouw, opvoeden, trauma's enzovoorts. Wanneer in een relatie de rust permament verdwijnt en een oplossing onvindbaar wordt, is uit elkaar gaan onvoorkoombaar.

Valse hoop

Met tegenzin bij elkaar blijven werkt averechts, als de klik geruime tijd weg is of er nooit is geweest geeft dat valse hoop en frustratie. Het gaat ten koste van levensgenot en gezondheid, de spanningen lopen op. Loze beloftes hebben geen zin, ze scheppen bij de ander valse hoop en de ilusie dat de relatie nog te redden is.

Scheidingsbesluit binnen het gezin bespreken

Als het besluit is genomen om te scheiden, is een goede voorbereiding van de boodschap belangrijk. Het moment en de plaats om het eerst aan de partner te vertellen is cruciaal. Als ouders is het logisch om daarna het samen met de kinderen te gaan bespreken. Het verdriet van kinderen kan overweldigend zijn, op dat moment is rust, troost en liefde nodig.

Scheidingsmelding naar buiten brengen

Het besluit bij een ieder binnen het gezin laten betijen alvorens de melding naar buiten te brengen is lastig te beoordelen, want hoe lang kunnen gezinsleden zwijgen. Wanneer iemand buiten het gezin de boodschap eerder krijgt dan gewenst - zeker via social media - kan er behoorlijke commotie ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, de scheidingsmelding persoonlijk en op tijd doen en tevens een verzoek neerleggen om respect en steun werkt over het algemeen positief.

Loyaliteit na het besluit

Loyaliteit en loslaten na het besluit is altijd wennen, ieder gezinslid gaat aan een andere eigen toekomst beginnen. Ook iemand die zelf de beslissing heeft genomen om te scheiden krijgt loyaliteitsgevoelens. Zeker wanneer de kinderen met een nieuwe partner geconfronteerd worden. "Voldoet hij of zij wel aan de eisen?" Goede afspraken en verhelderende communicatie kan ellende voorkomen.

Emotie en verwarring voor, tijdens en na het besluit

Iedereen komt voor, tijdens en na een echtscheiding in een emotionele achtbaan terecht, allerlei gevoelens lopen door elkaar heen en dit werkt soms erg verwarrend. Hieronder staat de verwerkingscurve van Kübler-ross, het is een handige tool om de fase te bepalen waar iemand in zit en welke weg nog af is te leggen.

Doorgaan als ouders
Samen doorgaan als ouders vergt inspanning en aanpassing, een goed ouderschapsplan kan daarbij uitkomst bieden. Praktische uitvoerbaarheid en flexibiliteit zijn onmisbare factoren, dit valt of staat met duidelijke communicatie. Makkelijker gezegd dan gedaan denkt men vaak. Maar het ontwijken van aannames door samen naar duidelijkheid te streven door overleg geeft rust.

Mediation kan een oplossing bieden bij excalatie

Mediation kan een oplossing bieden om conflicten op te lossen, te vermijden en te stoppen. Als directe communicatie blijft leiden tot escalatie kan er voor gekozen worden om de het contact via een tussenpersoon te laten verlopen. Onze scheidingsexpert kan naast MFN familie mediator tevens als tussenpersoon fungeren.
De volgende pagina gaat
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud