Verdeling ˇ
Scheiding - financiën verdelen
- ✓ Samen verdelen
- ✓ Praktische afspraken maken
- ✓ Goed echtscheidingsconvenant
Verdeling van vermogen
Verdeling van vermogen, zoals betaalrekeningen, spaarrekeningen, aandelen, spaarpolissen, contanten, alles wat met vermogen te maken heeft moet verdeelt worden. Gezamenlijke rekeningen komen op eigen naam of worden opgeheven en zorg dat het intrekken van machtigingen door de bank bevestigd wordt.
Spaarproducten en boetes
Onderbreken van in een polis vastgelegde spaartermijnen kunnen flinke boetes opleveren, overnemen of overdragen kan voordeliger zijn. Controleer wie er als begunstigde op het product staat en wijzig dit op tijd.
Schulden
Schulden afkopen of overnemen vergt enige oplettendheid, kredietverleners houden geen rekening met een scheiding, zij kijken naar verantwoordelijkheid en deze blijft bij het BKR geregistreerd. Opheffen, oversluiten zijn opties en let er bij overname dat de bank een verklaring van onslag uit wettelijke aansprakelijkheid afgeeft, houdt rekening met boetes.
Spaarsaldo van de kinderen
Spaarsaldo van de kinderen behoort tot het vermogen van de kinderen, ouders mogen dat spaarsaldo onder geen enkel beding verdelen of aanspreken voor zichzelf. Ouders mogen het spaargeld van de kinderen als goede bewindvoerders beheren.
Onderneming
Bij een onderneming speelt de vorm - zoals een VOF, BV of NV - een rol bij de verdeling. Denk aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en vraag advies bij een specialist op het gebied van ondernemingsrecht.
Belasting verrekenen
Belastingteruggave of nog te betalen belastingen berekenen en verdelen, dit kan onderling geregeld worden. Bij ingewikkelde belastingzaken kan een belastingadviseur of fiscalist ingeschakeld worden.
Advies van een scheidingspecialist
Het advies van een scheidingsspecialist kan achteraf veel ellende voorkomen, een goed adviseur wijst op voor en nadelen die vaak over het hoofd gezien worden.
De volgende pagina gaat