Echtscheiden-online
Officieel en zonder rechtszitting
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Verdeling ˇ

Scheiding - financiën verdelen

  • Samen verdelen
  • Praktische afspraken maken
  • Goed echtscheidingsconvenant

Verdeling van vermogen

Verdeling van vermogen, zoals betaalrekeningen, spaarrekeningen, aandelen, spaarpolissen, contanten, alles wat met vermogen te maken heeft moet verdeelt worden. Gezamenlijke rekeningen komen op eigen naam of worden opgeheven en zorg dat het intrekken van machtigingen door de bank bevestigd wordt.

Spaarproducten en boetes

Onderbreken van in een polis vastgelegde spaartermijnen kunnen flinke boetes opleveren, overnemen of overdragen kan voordeliger zijn. Controleer wie er als begunstigde op het product staat en wijzig dit op tijd.

Schulden

Schulden afkopen of overnemen vergt enige oplettendheid, kredietverleners houden geen rekening met een scheiding, zij kijken naar verantwoordelijkheid en deze blijft bij het BKR geregistreerd. Opheffen, oversluiten zijn opties en let er bij overname dat de bank een verklaring van onslag uit wettelijke aansprakelijkheid afgeeft, houdt rekening met boetes.

Spaarsaldo van de kinderen

Spaarsaldo van de kinderen behoort tot het vermogen van de kinderen, ouders mogen dat spaarsaldo onder geen enkel beding verdelen of aanspreken voor zichzelf. Ouders mogen het spaargeld van de kinderen als goede bewindvoerders beheren.

Onderneming

Bij een onderneming speelt de vorm - zoals een VOF, BV of NV - een rol bij de verdeling. Denk aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en vraag advies bij een specialist op het gebied van ondernemingsrecht.

Belasting verrekenen

Belastingteruggave of nog te betalen belastingen berekenen en verdelen, dit kan onderling geregeld worden. Bij ingewikkelde belastingzaken kan een belastingadviseur of fiscalist ingeschakeld worden.

Advies van een scheidingspecialist

Het advies van een scheidingsspecialist kan achteraf veel ellende voorkomen, een goed adviseur wijst op voor en nadelen die vaak over het hoofd gezien worden.
De volgende pagina gaat
Navigatie
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud