Echtscheiden-online
Officieel en zonder rechtszitting
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Verdeling ˇ

Onderhandelen over de scheiding verdeling

  • Samen verdelen
  • Praktische afspraken maken
  • Goed echtscheidingsconvenant

Volgorde van onderhandelen bij een scheiding

Een goede volgorde van onderhandelen voorkomt frustratie,  men kan bij het ene punt van de onderhandeling snel overeenstemming bereikt hebben en met het volgende onderdeel kost het moeite. Onderhandelen is vakwerk, Echtscheiden-online voorkomt dat mensen vastlopen en daardoor in de knel komen.

Verdeling van de inboedel

Bij een scheiding moet de inboedel verdeelt worden, er komen daarna uitgaven om de inboedel weer aan te vullen. Er zijn extra spullen voor de kinderen nodig. Onze scheidingsexpert adviseert en geeft tips.

Behoefte van de kinderen

Voor de behoefte van de kinderen wordt gekeken naar het gezinsinkomen zoals deze op het besluit van scheiden is. De zorgverdeling is een verdelingsfactor in de kinderalimentatie berekening. Het kindgebonden budget en eventuele overige toeslagen zijn afhankelijk van het inkomen, dat kan per ouder verschillen.

Verdeling van de woning

Voor de verdeling van de eigen woning zijn de twee meest voorkomende opties uitkopen of aan een derde verkopen. Woonlasten gaan bij uitkoop of aankoop van een andere woning altijd toenemen.  Een hypotheekadviseur kan verschillende scenario's voorleggen. Het is verstandig om alvorens het convenant wordt opgesteld alvast te weten wat er geleend kan worden en welk scenario het beste bij de situatie past.

Verdeling vermogen en schulden

Vermogen en schulden kunnen onderling of via een financieel adviseur en fiscalist verdeelt worden. Ieder neemt apparte bankrekeningen. Over aandelen kan de bank waar ze zijn onder gebracht adviseren. Echtscheiden-online adviseert altijd een onafhankelijke en onpartijdige second opinion. Schulden overnemen is mogelijk als de ander ontheven wordt van aansprakelijkheid.

Spaarrekeningen van de kinderen

Beheer van de rekeningen van minderjarige kinderen kan door beide ouders, ook als het om één rekening gaat. Let op: Voor spaargeld van de kinderen zijn regels opgesteld.

Partneralimentatie

Het berekenen of bespreken van partneralimentatie kan het beste plaatsvinden nadat de verdeling en het ouderschapsplan vaststaan. Hogere woonlasten, kinderalimentatie, uitgaven en overnemen van schulden hebben invloed op de draagkracht.

De volgende pagina gaat
Navigatie
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud